Extrajobb för pensionärer

Även om du har gått i pension kan ett visst sug efter arbetslivet fortfarande finnas kvar. Att arbeta heltid är sällan lockande efter ett helt liv med jobb men att arbeta extra då och då är något som många pensionärer uppskattar. Dels håller du igång och får ingå i en gemenskap och dels är du väldigt välbehövd ute på arbetsplatserna. Flera bemanningsföretag har specialiserat sig på att anställa just pensionärer för uthyrning till arbetsplatser men det finns också jobb som du kan sköta hemifrån. Välj det arbetssätt som passar din livssituation bäst.

Pensionärer räddar personalbristen

I vården råder det personalbrist. Det är främst under perioder med semesterledighet som mer personal behövs. Då är det tur att pensionärer rycker in och räddar landstinget. Också du som har arbetat som och är legitimerad lärare är hett eftertraktad. De flesta kommuner har en bemanningsenhet som ringer in vikarier vid ordinarie skolpersonals frånvaro. Som en s.k. ring-in-vikarie får du vara beredd på att kunna hoppa in med kort varsel. Nackdelen är att det blir svårt för dig att planera dina dagar eftersom du inte vet när du ska arbeta. Som pensionär kanske du vill kunna planera in en dag med vännerna eller med barnbarnen. Då kan ett jobb som du kan sköta hemifrån vara ett alternativ.

Arbeta extra hemifrån

Kanske vill du fortsätta att arbeta men slippa stressa iväg på morgonen, då kan ett jobb hemifrån vara lösningen. Är du flink på tangenterna kan ett skrivjobb passa. Ett annat alternativ är att svara på undersökningar. Många undersökningsföretag behöver personer som kan fylla i enkäter om olika ämnen. Betalningen sker oftast i presentkort eller i form av gåvor som du väljer i en presentshop. Tycker du om att gå i affärer? Kanske bör du då satsa på att bli mystery shopper. Uppdraget är då att utvärdera butikens kundbemötande. Egentligen är det endast fantasin som sätter gränserna för vilka arbeten som du kan åta dig. En sak är säker och det är att du fortfarande är hett eftertraktad på arbetsmarknaden.

 
 

About the author

More posts by

 
 
 
manifesto