Dejting för pensionärer

Många i Sverige idag befinner sig i situationen att de är pensionärer, över 55 år, och inte har en livskamrat. Kanske har man tidigare skilt sig, kanske hittade man aldrig den rätta tidigare i livet. Man kan också tycka att det är svårt att ge sig ut på jakt efter en partner när man har kommit över en viss ålder. Nätdejtingen erbjuder dock nya möjligheter för äldre människor att hitta andra singlar i sin egen ålder. Dejtingexperten Karin Adelsköld menar att nyckeln till framgång ligger i att välja rätt dejtingsajt. Om du vill ha tips på bra dejtingsidor kan du gå in på Nätdejtingtips.se.old-people-545232_960_720

 

Undersökningar visar också att människor i Sverige som är över 50 år blir allt mer positiva till nätdejting, vilket innebär att de har insett de fördelar som det för med sig. Hela 9 av 10 i den åldersgruppen kan tänka sig att träffa någon via en nätdejtingssida. Som Adelsköld påpekade är det dock viktigt att välja rätt sida för att nätdejtandet ska ge någonting – och för att man inte ska bli lurad. Det gäller till exempel att läsa igenom villkoren för medlemskapet noga innan man registrerar sig på en sida – många dejtingsajter lockar med gratis medlemskap, men kräver sedan betalning för att man ska kunna interagera med andra medlemmar. Vissa sajter är duktiga med att visa den faktiska månadskostnaden på startsidan, men på andra kan man behöva klicka sig fram flera gånger för att hitta den informationen. Se därför till att du är påläst innan du registrerar dig, så att du slipper otrevliga överraskningar.

 

När man väl har hittat en bra sida är det också viktigt att man tar initiativ, och själv kontaktar de som verkar intressanta. Det räcker ofta inte med att skapa en mycket genomarbetad profil, och sedan bara sitta och vänta på att bli kontaktad. Om man tycker att det är läskigt att kontakta någon direkt med ett privatmeddelande kan man till exempel engagera sig i forum istället. Ett bra tips för att lätta på nervositeten är att vara öppen med att man är ny på dejtingsidan. Det är ingen som kommer att bli mindre intresserad bara för att man aldrig har nätdejtat förut.

 
 

About the author

More posts by

 
 
 
manifesto